De siste solstråler
Nok et bilde fra toppturen i romjulen. Bildet er tatt i 1400m høyde i solnedgang. Bildet er lite fargemessig justert. Noen vil nok si at det er for fargerikt. Legger derfor ut en versjon 2 der fargene er nedtonet.
Bildet inngår i albumet Fjellet - vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-17 22:09:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-17 22:33:52
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon d70
  • nikon 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger744
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Rolf S.
Nok ett fint stemningsbilde fra deg, det er mulig du kunne fått noe mer ut av dette, jeg syns det ble for mye himmel, det mulig du skulle prøvd med en beskjæring i topp eller så skulle du ha tiltet kameraet noe ned under opptaket for det er i snøen det spennende lyset og formene er.
Mvh Rolf
Vidar H.
Synes bildet er fint, men det blir en optisk illusjon i nedkant som jeg synes er litt forstyrrende. Pga de skrå linjene på snøen ser det ut som bildets nedre kant er skjevt. Det er selvfølgelig ikke det, men det ser sånn ut.

mvh
Vidar H.
Avsluttet .
Vakkert!

Jeg klager tidvis på unaturlig høy fargemetning i bilder her på dotten, og avskyr en film som Ektachrome E100VS, men her synes jeg V1 er godt innenfor det jeg opplever som naturlige og riktige farger fra en lav sol i fjellet.

Derimot synes jeg motivet er mindre godt utnyttet. Du kunne trolig fått langt bedre dybde i bildet ved å ta med mer forgrunn og mindre himmel (V2 er litt bedre), og gjerne brukt kortere brennvidde og gått skikkelig tett på snøen.

Bildet ville vært mer spennende om du hadde jobbet med linjer, flater og former for å rendyrke en stram og elegant komposisjon, eller tilføyd liv i form av for eksempel en skiløper som nøt herligheten.



Vegard L.
Takk for kommentarer.
Rolf takk for tips. Prøver å legge ut en slik versjon. Lysjustering mv. kunne jeg nok gjort bedre, men hva med komposisjonen?
Vidar: ser hva du mener.
Knut-Sverre: Jeg har tidligere lagt ut noen bilder med de effektene du etterlyser se: bilde nr. 153573 bilde nr. 153891bilde nr. 153119.
Mvh Vegard
Peter V.
Tror jeg likte fargene på v1 og utsnittet på v3 jeg =) veldig flott bildet med flotte kontraster og linjer!!

mvh Peter
Odd Tore S.
LItt vanskelig å kommentere denne gangen.
Jeg liker best v1, men der er det mer enn nok himmel. I v2 og v3 har du kuttet både i vertikal og horisontal retning.
Så derfor v1 kuttet vertikalt, trodde jeg. Men da forsterkes inntrykket av skjev ramme i bunnen. Koblet med at skyene ikke er horisontale, men stiger i motsatt retning gir dette et uheldig inntrykk. Optisk bedrag, ja, men det er ikke lett å unngå å bli lurt.
Så jeg ender på v1.
Kanskje den beste løsningen, om den var mulig, ville vært å gå lenger til høyre og rette kameraet mer nedover. Slikt er lett å tenke seg foran skjermen. Der er det også lett å tenke seg en varde på toppen av ryggen, som ryggen ville ledet blikket mot. Men igjen, det er foran skjermen.
Odd Tore
Vegard L.
Takk for kommentarer.
Odd Tore. Hadde jeg gått lengre til høyre hadde jeg nok sunget i englekor i dag. Det er en varde her men den ligger langt inne i skavelen. Jeg klarte ikke å få mer ut av det. Selv likte jeg beste bilde nr. 153119 som nok var bedre enn dette.
Mvh Vegard
Steinulf L.
Smak og behag... Synes v#3 faller best ut fordi du retter fokus direkte mot spenningen i motivet - fargespillet i snøen.
Kurt S.
Går for V3. Varme fine farger i forgrunnen og flotte gjentakende former som skaper fin dybde. Ville derimot hatt himmelen som i V2 hvor den ble litt renere i fargen.
Synes iallefall dette ble storslått og vakkert.
mvh Kurt
Jan R O.
Her kunne du utnyttet motivet langt bedre enn du har gjort her. Ser etter mer forgrunn og innbiller meg at forgrunnen har langt mer å tilby enn den store himmelflaten du har tatt med her. Men fargene er ikke for sterke og ser naturlige ut.
Jan
Vegard L.
Takk til dere også for saklige vurderinger.
mvh Vegard
Carsten A.
Jeg syns nok også at motivet er bra men at utnyttelsen ikke er helt på samme nivå. Uten en forgrunn blir dimensjonene utydelige. At det såvidt forstås var vanskelig å få med mere forgrunn endrer ikke vurderingen av bildet.

Syns ikke fargemetningen er noe problem her. Prøv ellers å unngå slike konturer som vises her ved fjellrygger mot himmel. Skyldes antakelig for hard eller feil bruk av USM, kanskje med for stor radius. Samtidig synes fokus plassert for langt inn i bildet, uansett årsak virker de nærmeste partiene litt vel softe - og mangler altså den brillians som man kunne vente seg i et slikt opptak.

MVH CA
Vegard L.
CA takk for godt innspill.
mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.
Fin stemning over dette bildet , det må ha vært litt av en opplevelse å gå den turen , slutter meg til C.A. sin kommentar ang. det tekniske.
mvh Inger Anne
Roger K.
Hei hei Vegard!
Du serverer igjen et vakkert stykke Norge i vinterdrakt og flotte solfarger som gjengis i sneen. Du jeg begynner nesten å lure på om du bor i fjellet det meste av tiden din. Flott egenskap det og resultatet lar ikke vente på seg med flotte leverte motiver fra deg og ingen unntak her. Skulle jeg velge versjon står det mellom 1 og 3 og lar det ligge der.

Ha en fin aften

Mvh RK
Jan-Eilert P.
V3 er en klar forbedring! Flott foto fra fjellheimen. Enkelt og greit.

JEP
Vegard L.
Takk til dere for tilbakemelding.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu