Sylte fra oven
Bildet er tatt i 1300m høyde. Langt der nede kan man se sentrum i Valldal, Sylte. Sylte kommer av norrønt ''sylt'' som betyr slette ved havet. Det kan man jo forstå ut fra bildet. Bildet viser den islagte Tafjorden. Jeg angrer på at jeg ikke fikk en av turkameratene til å renne på telemarksski i forgrunnen. Det må bli neste gang.
Kanskje litt kjedelig bilde, men utsikten og opplevelsen av å være der er stor.
Bildet inngår i albumet Fjellet - vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-02 20:50:06
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger684
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Kult! Synd med skyggene nederst i dalen, men det er vel vanskelig å gjøre noe med det :-)
Vegard L.

Hei Ole M. Har man fjell så gir de skygger på denne årstiden. :-).
mvh Vegard
Gunnar G.

Når jeg ser dette bildet får jeg virkelig lyst til å, gå løs med beskjæring. Det jeg synes er severdig i bildet er fjellrekken i bakgrunnen. Deler av forgrunnen kan jeg være helt foruten. Hvor skal man da kutte? Forslaget mitt er: Kutt rett i underkant av vannet, og slik at noe av åsen til venstre blir med og danner nedkant av bildet.
Gunnar G.
Vegard L.

Hei Gunnar. Legger inn en justert versjon etter ditt forslag.
Mvh Vegard
Gunnar G.

Å nei, jeg mener du må kutte mye mer. Legg nedre billedkant mellom de to vannene. Snøen i forgrunnen gjør du egentlig ikke noe med. Denne stramme beskjæringen vil framheve de fine fjellene i bakgrunnen
Du kan imidlertid forsøke et bilde med noe mindre beskjæring, nemlig like over snøen. Da får du med noe av det nærmeste vannet. Så kan du selv vurdere hvilket du selv liker best. Men snøen nederst til venstre mener jeg bør bort fra bildet.
Gunnar G.
Vegard L.

Takk for oppfølging. Jeg har nok av bilder med bare fjell eller fjell og fjord. I dette bilde vil jeg vise Sylte sin plassering i forhold til fjord og fjell, jfr. bildeteksten. At det ble noe hvitt i forgrunnen er vanskelig å unngå i dette tilfelle. Selv ville jeg hatt en som kjørte telemark i forgrunnen, men det blir en annen gang.
Mvh Vegard
Janne L.

Jeg likte best v 1 der fikk vi en forgrunn med. SBildet er klart og fint. Og det er god dytbde i bildet. Jeg liker det.
Janne
Nikolai E.

Storslått panoramabilde over mektig vestlandsnatur! Fantastisk dybde i v1-bildet. Enig med Janne, v1 er absolutt best, tull med den beskæringen i v2. Meget fin kontrast i balansen mellom skyggeområdene og det sollyste fjellpartiet. Anbefales!
Roger K.

Hei hei Vegard!
Skikkelig sug innover i den fjellrekka. Nyter slike naturmotiv og du er dyktig til å formidle slik flott natur. Her har du fått skyggepartiene til å skape et flott liv i bilde noe en oppdager når en er på høyfjellet og beskuer nedover i daler. Himmelen føler jeg ikke har for stor mengde i v#1. Jeg kunne faktisk tenkt meg en tanke mere jeg. Kanskje 1 cm eller 2 med mere luft. Pirk da for du leverer varen godt igjen.

Ha en fin lørdag

Mvh RK
Vegard L.

Takk til dere for kommentarer.
Nikolai. Hyggelig med anbefaling.
Mvh Vegard
Avsluttet .

Til GG. Det er ikke to vann, det er en fjord. Tull med beskjæring. Forgrunnen gir bildet dybde.
Bjorn F.

Hei.
Storslagent og vakkert, en blir nesten høytidsstemt over en en slik natur.
Vennlig hilsen Bjørn
Vegard L.

Takk for den!!. Dette er en flott plass.
mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu