Siluett...
En ide' som kom da solen brøt igjennom regntunge skyer.
Er fornøyd;) Blir alltid glad når en visuell ide' blir til sånn som en hadde planlagt...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-09 13:35:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 18-55
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Gunnar G.

Interessant utgangspunkt, som du nok (kanskje) kunne ha gjort enda bedre. Jeg tenker først og fremst på at skykanten går sammen med bakre hodekant på mannen. Silhuett-effekten blir derfor mye mindre enn det den kunne ha vært om de to hadde hatt et større felt med sky bak/rundt seg. Om mulig burde du derfor ha flyttet deg litt til høyre før du tok bildet. Avgrensingen av trær på begge sider er helt fin!
Det andre forholdet gjelder beskjæringen. Vel kan hvite skyer i kontrast til en blå himmel være betagende, men det var vel egentlig de to personene som skulle framstå i silhuett. Men de utgjør her bare halvparten av bildets høyde. En mulig forbedring vil etter min mening være å kutte en god del himmel.
hilsen Gunnar
PS: Versjon 2 er ikke en ny versjon av bilde nr. 1, men et helt nytt bilde.
Ole-Kristian T.

Synes dette var et interessant og litt annerkledes silhuettbilde. Synes begge versjoner har noe for seg, men holder en knapp på #1. Kreativt gjort :)
Trine R.

Takk for fine tilbakemeldinger!

Skykanten er jeg helt enig i Gunnar, det har jeg faktisk ikke sett før du påpekte det. Har vel sett meg litt blind...Akkurat da fotograferingen pågikk var det kaotisk nok, men kunne gjort noe med det i photoshop...Skal se hva jeg får tid til;)

Når det kommer til å beskjære bildet, så er det allerede gjort, men denne versjonen hadde allikevel noe eget over seg...
Kanskje det blir feil å sette den i en bryllups kategori, for dette bilde har sin egen historie...Og personlig liker jeg hvordan menneskene er små og ved første øyekast går i ett med horisonten...Men takk for tipset!

Det du sier om at bildene er ulike, ja det er de jo, men jeg har sett andre som har lagt ut flere når motiv er så og si det samme, men har ørsmå forandringer...Er dette feil? I så fall skal det ikke gjenta seg...

-Trine
Gunnar G.

Jeg er helt enig med deg at dette (disse) bildene er spesielle, og jeg likte selve utgangspunktet, for de er ganske orignale. Siden det er bryllupsbilder synes jeg du skal klone inn mere skyer bak og rundt mannen. Når det gjelder beskjæring, skal jeg gi deg et tips som jeg selv bruker aktivt når jeg vurderer bilder (også her på foto.no). I explorer (eller den webleser du bruker) kan du bruke heisen til høyre i vinduet for å føre bildet opp og ned. Da får du lett sett hvordan et bilde ter seg hvis du beskjærer ovenfra. Beskjæring nedenfra eller fra sidene, da endrer du bare størrelsen på web-leseren.
Jeg mener bestemt, etter å ha lekt litt med beskjæring av dette bildet, at det vil vinne stort på en beskjæring ovenfra. Det gjør samtidig de to elskende større i det ferdige bildet. Mitt forslag ville være litt under midten av den øverste skydotten til venstre. Da vil hodene til de to komme ørlite grann over midten av bildet, og det vil være bra. I tillegg ville jeg ha foretatt en svært liten beskjæring fra venstre, for å få de to til å stå midt i bildet.
hilsen Gunnar
Trine R.

God morgen gunnar;)

Jeg må si jeg beundrer ditt engasjement!
Skyene skal klones inn med en gang jeg får tiden, tenker det blir i begynnelsen av neste uke! Som jeg sa i forrige innlegg har jeg allerede laget versjoner som er croppet, nesten sånn som du foreslo. Da tok jeg litt inn fra sidene, men midtstilte ikke fullstendig, holder meg til en svak versjon av det gyldne snitt. Jeg skal legge ut en slik versjon også så du får se.
Men som sagt, i denne versjonen skulle menneskene være små, og være del av 1 tredjedel landskap / to tredjedel himmel teknikken;) Så, som sagt, tror ikke jeg skal ha den i brudebilde kategorien...
Takk for tips!

-Trine
Leif Mats E.

Hei Trine! Liker v2, synes v1 er litt i meste laget når det gjelder kontrast for et slikt type bilde. Hvis v1 hadde hatt samme redigering som v2 hadde jeg kanskje likt det best, da posituren er mer ''engasjert'' der. Likevel er det mer spenning rundt posituren i v2, blablabla. Ellers enig med deg i at det gjør seg at himmelen utgjør en såpass stor del av bildet slik du har lagd utsnittet. Bra jobba:)

Leif
Trine R.

Takk for fin tilbakemelding Leif;)

Er enig i at kontrasten er litt overdrevet, men et eller annet skjedde da jeg skulle forandre str fort i et sårlig redigeringsprogram;/ Bildet er nemlig mørkere enn
opprinnelig også. Kan nok trekke ned kontrasten litt uannsett da;)

Har trukket det tilbake fra brudekategorien og lagt det i mennesker...Tror
det fungerer best slik;)

-Trine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu