Lady of the lake.
Kombi av elementer fra to gamle bilder
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger325
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_525745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
ingebjørg fyrileiv g.
Nå gir jeg meg nesten ende over - for en overraskelse. Lenge siden jeg har sjekket "mine fotografer", og så var jaggu du der! (Latterlig navn for bokmerkede fotografer forresten! -Fiffig å få et slikt "eieforhold" til dere, antageligvis bare for å få en estetisk ordforkortelse i margens menyvalg).

Uansett. Bildene har jeg sett før, men kombinasjonen er ny. Jeg savner ikke det blå, og synes godt om varmen i tonene som åpenbart er kledelig for denne sammensettinga. Det hele blir på kanten til gudommelig, og Venus dukker opp i tankene. -På vei til land ført av vestavinden? Men sånn sett er hun kanskje i feil retning...

Komposisjonsmessig skaper hennes plassering orden og balanse, satt i kontrast til greinenes innstikkende uorden. Ellers er det litt lys i rommet mitt for en grundig bedømmelse av jobben i photoshop, men det ser greit ut. Skygge har du fått med og.

Tror jeg liker det (selv om bedømmelsen svekkes av lyset), tittelen kan dog diskuteres. Den klinger fint, men norsk foretrekkes. Men det trekker jo ikke ned bildet.

Hlisen Ingebjørg
ingebjørg fyrileiv g.
Nå har jeg sett bildet i mørket, og ser jeg skulle spart min kritikk. Eller, her kommer den: Bildet er sterkt sprukket i overganger, og det trekker ned opplevelsen i stor grad. Dette forsterkes av den rene flaten rundt kvinnen, som ikke er opphøyet av støy (gr.kloning antar jeg). Jeg er også litt usikker på den rosa tonen i kjolen hennes, og om den i såfall passer til den varme gløden som preger resten av bildet. Med litt tid liker jeg bildet mindre nå.

ingebjørg
Siri Elisabeth J.
Henger meg nok litt på Ingebjørg sin kommentar her.Litt "støy" gjør ikke så mye, men her er det nok hakket for mye. Motivet er vakkert og tonene fine. Men rosa mot brunt... tja.
De nederste grenene synes jeg forstyrrer litt. Eksponeringen din i nederste del av vannet er det neppe noe å gjøre med, men de lyseste refleksene trekker litt mye oppmerksomhet.
Et bilde som nesten er i havn for meg.
Hilsen Siri:-)
Bjørnar P.
Bilde med stor plakateffekt. Fanger blikket umiddelbart, men taper seg etter en stund når man ikke finner noe nytt å fordype seg i.
Opplever bildet som noe høyretungt, og bakgrunnen virker som den har fått kraftig solariering, selv om denne effekten med litt godvilje kan minne om et gjentagende mønster av trær i rekker bakover.
Bjørnar P.
Posterisering skulle det være, ikke solarisering...
Fred S.
Takk for kommentarer til alle tre. Det er ingen tvil om dette bildet har sine svakheter, men at det også tydeligvis faller i smak hos en del, tilbakemeldinger fra et par andre fotosites tyder på det. Men svakhetene er forholdsvis åpenbare, og dere har satt fingeren på flere. Egentlig litt forbauset over den første kommentaren din, Ingebjørg, den var uventet snill. Det du skriver i kommentar er mer "deg". Og som du sier; kloningen kan gjøres mye bedre, tror jeg kommer til å sette Fredrik på den oppgaven en gang (han vil nok heller klippe ut enn å klone..). Fargen på kjolen er heller ikke helt i samsvar med omgivelsene, noe også Siri nevner. Du nevner også de utbrente områdene, og de er det ganske riktig ikke mulig å gjøre noe med.
Ganske høy posterfaktor, Bjørnar, enig i det, og det du nevner om posteriseringen er vel riktig. Det ER riktignok graner i bakgrunnen,så la oss kalle det en kombinasjon...
Hovedbildet er tatt for "lenge siden",med ei lita flis av et coolpix kompaktkamera, og jeg var i grunn ferdig med det, helt til jeg så muligheter i dette å sette inn jenta. Jeg har fått nyttige tilbakemeldinger både her og der, og med litt bearbeiding blir dette sikkert brukbart til ettefr eller annet, og med høy kitschfaktor...

vh fred s
Ivan H.
Hei,

Tror det meste er nevnt her og er enig i at kvinnen blir litt for mye "limt på". Men som en annen løsning kunne kanskje vært å gjøre henne mørkere og hatt de lyse konturene rundt. Du ville vel da fått et annet uttrykk, et noe mer dystert kanskje. Uansett, bare en idè jeg kom på nå.

Ellers, uttrykket i sin helhet er jo idyllisk, kanskje litt for mye? En liten undertone hadde vært å foretrekke her, for min del iallfall.
Liker at hun går vekk fra meg, og kanskje med en mørkere bakgrunn, kunne ho gått "mot mørket".

Alt i alt så tror jeg dette er et godt utgangspunkt til noe bedre, om du forstår hva jeg mener.

:ivan
Fred S.
Takk for nyttig innspill, Ivan: Det med innlimingen er jeg helt med på, som nevnt lenger oppe, det er en del å pusse på der. Tanken din om en mørkere figur er jeg også helt med på, jeg har allerede et alternativ med nettopp en mørk utgave av jenta, der glorien kommer mer til sin rett, og der mørkheten også gjør bildet litt dystrere. Det ER jo litt for søtt og idyllisk, og jeg skulle gjerne ha gjort noe med et slikt helhetsinntrykk.
Med andre ord, jeg skjønner veldig godt hva du mener her, og er til og med helt enig i forslagene dine.
Derimot er jeg ikke sikker på om det spiller så stor rolle om jenta kommer eller går; at hun går MOT mørket kan ha sine tolkningsmuligheter, om hun kommer FRA mørket og går mot lyset kan gi andre innfallsvinkler.

Du liker at hun går vekk fra deg, sier du, men det det gjør hun faktisk ikke, hun er vendt mot seeren. Men det er ikke så lett å se. Jeg ( og sønnen min Fredrik) har brukt denne figuren i flere bilder, og det hender jeg får spørsmålet om hun er vendt fra oss eller mot oss.

vh fred s
Lise Mari L.
Får vi se V2 som du holder på med? Spennende og kreativt! Enig i ovenfor at også en mørkere bakgrunn hvor jenta er "på vei" hadde vært en ide. Ja for meg er hun vendt fra meg.. :p
Fred S.
Takk for kommentar, Lisa M. Tror nok det kan ta tid før jeg legger ut ny versjon; har lagt en eventuell versjon to på is inn til videre, og siden jeg også mer eller mindre har lagt foto.no på is kan det gå både vinter og vår. Eller i det minste sommer og høst...

vh fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu