Fanget
På vei over Lian på sykkel kom jeg over denne litt ensomme hesten.
Det jeg desverre ikke var oppmerksom på før jeg så det på et annet bilde senere er at hesten faktisk også er halt. Man kan så vidt se det her, men hade jeg fanget det skikkelig så tror jeg bildet hadde blitt løftet.

Teknisk er jeg ikke fornøyd. Motivet er undereksponert og bakgrunnen og gjerdet i forgrunnen på grensen til overeksponert.
Hvordan løser jeg dette neste gang?
Utstyr
  • Nikon F70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger69
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Carsten A.

Teknisk litt svakt ja. Du kan ha fått noe overstrålende lys inn fra himmel/bakgrunn, dessuten ser bildet sånn passe skarpt ut. Det er sjelden vellykket å ''plassere'' relativt mørke hovedmotiv mot lys bakgrunn (og det er i alle fall vanskelig, og setter meget store krav til objektivet, som bør ha god kontrast). Videre har dette bildet tatt omveien om en papirkopi før det ble digitalisert. Dermed er du i det alt vesentlige prisgitt den kvaliteten papirkopien har, samtidig som det er vanskelig å unngå et visst kvalitetstap under scanning på flatbedscanner. Uansett forsterker dette sannsynligvis de øvrige problemene som er nevnt foran.

Det kan i noen tilfeller være enklere å drøfte slike tekniske spørsmål om de gir fullstendige tekniske opplysninger.
MVH CA
Atle P.

Takk for kommentarene.

Bakgrunnen var veldig lys, og himmelen, som man kan se en flik av oppe i hjørnet, er på originalbildet en kjedelig grå flate. I denen situasjonen var det ikke mulig å gjøre så mye med dette,
men jeg skal se om motivet er der en gang senere. Da vil jeg forsøke å komme nærmere slik at hun(?) fyller hele bildet.

Desverre har jeg ikke mulighet for å selv fremkalle og det å få det scannet på lab. koster for mye for meg.

Flere tekniske opplysninger rekker jeg ikke å legge inn før bildet er ute av lista, og jeg har dem ikke for meg har og nå. Men jeg skal ha det i bakhodet til neste gang.
Carsten A.

Du får skrive inn de tekniske data FØR du trykker på legg inn, da rekker du å skrive flere romaner, om det så skulle være. Som sagt, ber du om råd på tekniske spørsmål er det ofte større sjanser for å få relevante svar om andre vet temmelig konkret hva slags materiale (filmtype ? Dias? Negativ?) og utstyr du har brukt. Et førsteklasses normalobjektiv fra f.eks. Canon, Pentax el. Nikon kan som regel gi atskillig bedre resultat i en motlyssituasjon enn en ''billig'' 28-300 mm zoom innstilt på samme brennvidde.
MVH CA
Johan G.

28-300 zoomen fra Tamron?/Tokina? er forøvrig rett så dyr Carsten :)

Dette er et morsomt motiv og som sagt så taper deg seg litt ved at det er litt slett teknisk. Mange produsenter har gode 50mm normalobjektiv. F.eks. 50mm f1.8 fra Nikkor, -det er flott optisk og kjører over de fleste zoomlinser i tillegg til at det har bra lysstyrke. Nytt koster det vel ikke mer enn 11-1200,- kr.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu